אחת ההוצאות המשמעותיות ביותר שעומדות לפתחנו, בתור בעלי רכב, היא הוצאה על ביטוח. מדי שנה אנחנו צריכים לחדש את הפוליסה שלנו ולרכוש פוליסות של ביטוח לרכב, אחרת אנחנו לא נוכל להשתמש בו וכן, אנחנו מסכנים את היכולת שלנו לעשות בו שימוש תקין וסדיר.

כידוע, כל בעל רכב בישראל צריך לעשות ביטוח חובה על פי חוק, ויחד איתו נהוג לעשות גם ביטוח מקיף וכן ביטוח צד ג'. אלו ביטוחים שמאפשרים לנו לבטח את עצמנו, את מי שנמצא איתנו ברכב כשאנחנו נוהגים, וכן את הרכב עצמו, בכל מקרה של גניבה, תאונה, חבלה, נזק או כל דבר אחר, שקורה לרכב או לאחד מרכיביו.

על מנת לצמצם בעלויות הביטוח, בין אם מדובר בפוליסת ביטוח מקיף וכן באופן כללי בתשלום על הביטוח כולו אזי שאנחנו יכולים להשתמש באופציות שונות שעומדות לרשותנו. חשוב שאנחנו נכיר אותן, שכן כל אחת מהן יכולה להקטין באופן משמעותי את העלויות ולאפשר לנו עדיין ליהנות מפוליסות איכותיות ומקיפות.

על פי מה קובעים מחיר של ביטוח לרכב

ישנם פרמטרים שונים שקובעים את המחיר של פוליסת ביטוח לרכב. למשל, אחד הפרמטרים המובהקים הוא ותק הנהג וכן האיכות שלו. אם מדובר על נהג שמעולם לא נתבע ולא תבע, נהג שאין לו עבירות תאונה, סביר להניח שהוא ישלם הרבה פחות על פוליסת ביטוח מאשר נהג שיש לו עבירות תנועה רבות ולא פעם נתבע בגין תאונות שהוא מבצע.

פרמטר אחר שיכול להשפיע זה סוג הרכב. על פניו ככל שהרכב חדיש ובטוח יותר, כך גדל הסיכוי שהפוליסה תהיה זולה יותר. הרי רכב שמחזיק מערכות אבטחה מתקדמות ומערכות בטיחות איכותיות, מצמצם את הסיכון שחברת הביטוח לוקחת ולכן הפוליסה אמורה להיות הרבה יותר זולה.

פרמטר נוסף הוא כמות הנהגים. אם יש הרבה נהגים על הרכב, אז צריך להתייחס לכל אחד בנפרד, ולכן יש סיכוי גבוה שמחיר הפוליסה יהיה משמעותי. על כן, חברות הביטוח קובעות, בין היתר, את המחיר לפוליסה על פי כמות הנהגים.

לפני שנסביר כיצד אנחנו יכולים להשקיע בחוכמה ולצמצם עלויות, צריך להדגיש, הצמצום לא יכול לבוא על חשבון פגיעה באיכות הפוליסה. אין טעם לפגוע באיכות שלה, שכן אם אנחנו נמצא את עצמנו במצב בו אנחנו נדרשים לממש אותה, עדיף שתהיה זו פוליסה אופטימאלית, כך אנחנו נוכל להפיק ממנה את התועלת שאנחנו צריכים. הצמצום בעלויות יבוא לידי ביטוי בדרכים אחרות.

כיצד אפשר לחסוך בעלויות פוליסת ביטוח רכב

דבר ראשון שעלינו לעשות זה לבחון את הפוליסות שקיימות בשוק. ככל שיהיה בידינו יותר מידע, כך אנחנו נוכל להבין טוב יותר מה החברה מציעה לנו, כך אנחנו נוכל לדעת טוב יותר מה לשאול, מה לחפש, ואיך אנחנו יכולים למצוא את הפוליסה הטובה ביותר עבורנו.

לשמחתנו, כיום יש לנו מספיק מקורות מידע שיכולים לעזור לנו בנושא, על מנת שנוכל לקבל בסופו של דבר את האופציה האופטימאלית עבורנו.

דבר שני, אנחנו צריכים להשוות בין הפוליסות ולא למהר לרכוש פוליסה מסוימת. ההשוואה יכולה להתבצע דרך מקורות שונים באינטרנט, מה שיאפשר לנו גם לבחור את הפרמטרים הרלוונטיים עבורנו וגם להגיע אל החברה, כשבידינו כל המידע הרלוונטי, בשביל שנוכל לרכוש פוליסה שתתאים לצרכים שלנו.

דבר שלישי שעלינו לעשות, זה לאפיין נכון את הצרכים והמטרות שלנו. ייתכן מאוד שאם אנחנו רוצים לבטח רכב ישן, נוכל לוותר על דברים מסוימים שלא ישתלמו לנו מבחינה כלכלית. עלינו לעשות את החישוב, האם זה רלוונטי מבחינת אופי השימוש ברכב וכן מבחינת עלות הרכב עצמו. הרי אם הפוליסה גובה מאיתנו מחיר גבוה, גם ביחס ליכולות שלנו וגם ביחס לערך הרכב, יכול להיות שאנחנו יכולים להפחית בנקודות מסוימות, ואז ההשקעה תהיה הרבה יותר חכמה.

בעלי מקצוע בתחומים שונים, יכולים לבחון כיצד להשתמש ברכב לעבודה, ואז אפשר להתייחס לפוליסה כהוצאה מוכרת. אומנם זה לא יחסוך בעלויות, אך זה יאפשר לקבל החזר כספי מסוים על עצם רכישת הפוליסה.

עוד נקודה שצריך להתייחס אליה היא צמצום תביעות. יש מצבים בהם אנחנו יכולים לוותר על תביעות מסוימות כלפי חברת הביטוח, מה שיקטין את הסיכוי שהחברה תעלה את המחיר פעם הבאה, כשנרצה לחדש את הפוליסה. זה אומר, שאנחנו נצטרך לשלם את ההוצאה, בין אם זה על תיקון, החלפה או כל דבר אחר. יחד עם זאת, לאורך זמן, ייתכן מאוד שזה ישתלם לנו הרבה יותר מאשר לדרוש מחברת הביטוח לעשות זאת עבורנו.

לסיכום, ישנן דרכים שונות כיצד לצמצם את עלויות הפוליסה, אנחנו צריכים להשקיע בכך זמן, אנחנו צריכים לבחון ולחפש את האופציות השונות, לבדוק אותן היטב, וכך נוכל לאתר את המקומות בהם אנחנו יכולים למנוע בזבוז מיותר ולחסוך בהוצאות לאורך זמן, לא רק עבור פוליסה בשנה מסוימת אלא לאורך כל התקופה שנחזיק ברכב.